Owsianka kawowa z brzoskwinią w syropie i orzechami laskowymi / Coffee oatmeal with peach in syrup and hazelnuts

 

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):

0,5 szklanki płatków owsianych / 0,5 cup of oats
1 szklanka mleka / 1 cup of milk
kropla ekstraktu z wanilii / a drop of vanilla extract
1 łyżeczka kawy / 1 tablespoon of coffee
1 brzoskwinia w syropie / 1 peach in syrup
garstka orzechów laskowych / a handful of hazelnuts

Przygotowanie / How to make:

Zaparz kawę na mleku i przecedź. Płatki owsiane zalej wywarem kawowym i ugotuj. Wymieszaj z wanilią, posiekanymi orzechami oraz pokrojoną brzoskwinią. Przełóż do miseczki.

Make coffee with milk and strain. Pour coffee broth over oatmeal flakes and cook. Mix with vanilla, chopped nuts and sliced ​​peach. Transfer to a bowl.

Smacznego owsianego~

Enjoy your oatmeal~



Komentarze