Owsianka z dżemem z porzeczki czarnej, ricottą i orzechami włoskimi / Oatmeal with black currant jam, ricotta and walnust

 

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):

0,5 szklanki płatków owsianych / 0,5 cup of oats
1 szklanka mleka / 1 cup of milk
kropla ekstraktu z wanilii / a drop of vanilla extract
1 łyżka serka ricotta / 1 tablespon of ricotta
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki / 2 tablespoons of black currant jam
garstka orzechów włoskich / a handful of walnuts

Przygotowanie / How to make:

Płatki owsiane ugotuj na mleku, po czym wymieszaj z serkiem, wanilią, orzechami oraz dżemem porzeczkowym. Przełóż do miseczki.

Cook oatmeal in milk, then mix with cheese, vanilla, nuts and currant jam. Transfer to a bowl.

Smacznego owsianego~

Enjoy your oatmeal~


Komentarze