Owsianka z mrożonymi jeżynami, ricottą i pekanami / Oatmeal with frozen blackberries, ricotta and pecan nuts

 

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):

0,5 szklanki płatków owsianych / 0,5 cup of oats
1 szklanka mleka / 1 cup of milk
cukier lub miód / sugar or honey
kropla ekstraktu z wanilii / a drop of vanilla extract
1 łyżka serka ricotta / 1 tablespon of ricotta
garstka jeżyn mrożonych / a handful of frozen blackberries
garstka orzechów pekan / a handful of pecan nuts

Przygotowanie / How to make:

Płatki owsiane ugotuj na mleku, po czym wymieszaj z serkiem, wanilią i miodem/cukrem do smaku. Wymieszaj z orzechami oraz jeżynami. Przełóż do miseczki.

Cook the oatmeal in milk, then mix with ricotta, vanilla and honey/sugar to taste. Mix with nuts and blackberries. Transfer to a bowl.

Smacznego owsianego~

Enjoy your oatmeal~


Komentarze