Owsianka z mrożonymi jeżynami, ricottą i pekanami / Oatmeal with frozen blackberries, ricotta and pecan nuts
Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):
0,5 szklanki płatków owsianych / 0,5 cup of oats
1 szklanka mleka / 1 cup of milk
cukier lub miód / sugar or honey
kropla ekstraktu z wanilii / a drop of vanilla extract
1 łyżka serka ricotta / 1 tablespon of ricotta
garstka jeżyn mrożonych / a handful of frozen blackberries
garstka orzechów pekan / a handful of pecan nuts
Przygotowanie / How to make:
Płatki owsiane ugotuj na mleku, po czym wymieszaj z serkiem, wanilią i miodem/cukrem do smaku. Wymieszaj z orzechami oraz jeżynami. Przełóż do miseczki.
Cook the oatmeal in milk, then mix with ricotta, vanilla and honey/sugar to taste. Mix with nuts and blackberries. Transfer to a bowl.
Smacznego owsianego~
Enjoy your oatmeal~
Komentarze
Prześlij komentarz
Korzystasz z przepisu? - zostaw link do zdjęcia swojej owsianki! :D
..................................
Have you tried the recipe? - leave a link to a photo of your porridge! :D