Owsianka pieczona z szynką, pieczarkami, cebulą i serem / Baked oatmeal with ham, champignons, onion and cheese

 

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):

0,5 szklanki płatków owsianych / 0,5 cup of oats
1 szklanka mleka / 1 cup of milk
sól i pieprz / salt and pepper
0,5 małej cebuli / 0,5 small onion
3-4 pieczarki / 3-4 champignons
kawałek szynki / a piece of ham
żółty ser / cheese

Przygotowanie / How to make:

Posiekaną cebulę podsmaż z pokrojonymi pieczarkami i szynką. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z płatkami i mlekiem. Przełóż do miseczki żarooodpornej, posyp startym serem i zapiekaj ok. 25 min w 180C.

Fry the chopped onion with chopped mushrooms and ham. Season with salt and pepper to taste. Mix with flakes and milk. Place in an ovenproof bowl, sprinkle with grated cheese and bake for approx. 25 minutes at 180C.

Smacznego owsianego~

Enjoy your oatmeal~

 

Komentarze