Owsianka z grzybami i jajkiem na miękko / Oatmeal with mushrooms and soft boiled egg

 

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):

0,5 szklanki płatków owsianych / 0,5 cup of oats
0,5 szklanki wywaru grzybowego / 0,5 cup of mushrooms broth
0,5 szklanki mleka / 0,5 cup of milk
sól i pieprz / salt and pepper
garść pieczarek / a handful of champignons
0,5 małej cebulki / 0,5 small onion
1 jajko / 1 egg
1 łyżka słonecznika / 1 tablespoon of sunflower seeds
natka pietruszki / parsley
olej / oil

Przygotowanie / How to make:

Pieczarki potnij na plasterki i podsmaż z posiekaną cebulką. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Jajko ugotuj na miękko. Płatki owsiane zalej wywarem, mlekiem, i ugotuj, po czym przełóż do miseczki. Na wierzch wyłóż pieczarki oraz jajko na miękko. Posyp słonecznikiem i posiekaną natką pietruszki.

Cut the mushrooms into slices and fry with chopped onion. Season with salt and pepper to taste. Boil the egg until soft. Pour the broth and milk over the oatmeal flakes, boil them, then put them in a bowl. Place the mushrooms and soft-boiled egg on top. Sprinkle with sunflower seeds and chopped parsley.

Smacznego owsianego~

Enyoy your oatmeal~

 

Komentarze