Owsianka z rzodkiewką, twarożkiem, koperkiem i ziarnami / Oatmeal with radish, cheese, dill and seeds

 

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):

0,5 szklanki płatków owsianych / 0,5 cup of oats
0,5 szklanki śmietany / 0,5 cup of cream
kawałek twarogu / a piece of white cheese
sól i pieprz / salt and pepper
6 rzodkiewek / 6 raddishes
koperek / dill
garstka ziarna słonecznika / a handful of sunflower seeds
garstka pestek dyni / a handful od pumpkin seeds

Przygotowanie / How to make:

Wymieszaj biały ser ze śmietaną oraz płatkami owsianymi i odstaw do zmięknięcia. Wymieszaj z ziarnem, posiekanym koperkiem i pokrojoną rzodkiewką. Dopraw do smaku. Przełóż do miseczki.

Mix white cheese with cream and oatmeal and set aside until soft. Mix with the grain, chopped dill and chopped radish. Season to taste. Transfer to a bowl.

Smacznego owsianego~

Enjoy your oatmeal~

 

Komentarze